Nästa gång ni steker fläsk vill jag bara tipsa er: Gör en
Dansk fläskstek
Låt svålen sitta kvar, skär igenom svålen lite grann,
salta rejält i springorna där du skurit (om det är färskt fläskkött)
stoppa in i ugn ca 175 gr med en skvätt vatten i formen,
ca 1 tim per kg kött. Öka till 250 gr sista 5-10 minuterna
så svålen får knapra till sig.
Mumma för en fläskälskare som mig.
Jo just jaa, jag drog några varv med pepparkvarnen också!
-----
Det är fantastiskt att få sitta och titta på soluppgången och
ser hur fin dag det blir med klart väder och alldeles blå himmel.
Men alldeles för "skartt" för hundtassar som jagat
hela veckan. En av hundarna fick lov att vila efter första
"öfte" han blödde och hade ont i sina tassar.
---
Vi posta om och tog e nytt e öft men
de bidde ingentinken idag, älgarna får leva vidare!

6 kommentarer:
Nja.. den där svålbit´n vet jag inte om jag hade vågat smaka på... kanske själva köttet :)
Lika snygg är du på dina jaktbilder, hihi! Mählerskeps på toppen!!
Puss Puss
Åh..lilla tuffing, om du visste hur kul det är med ditt bloggande!!jag tittar och snålvattnet rinner när jag ser all gomaten.Väntar ff. på insidan av huset.
Kram Motta
jag kolar din blogg varje vecka och jag är en av "de som finns", tänkte spara på lite prat tills det blir dags för "Ladies Night",hoppas vi får kul och det får vi nog ställa till med, ha en bra vecka så ses vi,förresten synd det där med spisen/Kram från Maria mittemotpreem
Maria: Jag längtar också till "Ladies night" Det kommer att bli jätteroligt. Önskar dig o din mor trevlig resa när ni ska ända ner till Italien. Kram/G
Motta: Vad glad jag blir att du gillar min blogg. Bilder från insidan dröjer nog, har inte fått till det än. Idag är det blötsnö och riktigt höstruskväder. Kramisar/G
Skicka svålen i expressbrev till Sumpan så skall här smaskas!!!
Dax att ändra adressen här på Bloggen...
Kolla in det här stället: http://www.netasull.dinstudio.se/
funderar på att beställa bolltofflor!!!
Snacka om FläskFior !!!
Skicka en kommentar